01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Monday, February 13, 2012

Ann Si Mangsa Pecah Rumah!

Salam & hi all :)

Lama Ann tak menulis apa2 di blog AAWG ni.
Rindu gler ngan kamu semua.
RR pon dah nak masuk 5 month minggu depan. Sekejap je kan masa berlalu...Hee

Ye betul..
Ann jadi mangsa pecah rumah Jumaat minggu lepas. 
Rumah Ann yang kat Seksyen 7.
Thanks to those yg concern psl Ann kat FB aritu. Alhamdulillah Ann takde pape. 
Selalu tgk dalam TV / news / cerita2 from orang2, ha kali ni, baru tau oooo camni la ghupenya kalo kena pecah rumah.
Mangga / solex Ann psg kat gate & grill sliding door kena potong. Siap bwk lari lagi mangga nya. 
Bekas tapak2 kasut / selipar penuh kotor kat lantai. Dah la 2 minggu lgaepas baru mop the whole house dgn penuh gigihnya smpai nak tercabut pinggang. Ni memang mak menyirap! Kalo Ann jumpe pencuri ni siapla mmg gua bantai ngan batang mop ni sampai patah. Huu
Bilik berselerak giler. Baju2 berterabur. Almari sume terbukak. Nasib ko tak toreh2 or sentuh wedding dresses aku. Kalo tak,sure Ann meratap tepi baju2 tu hah. Huhu  
Yang hilang if am not mistaken, brg2 gadjet cam laptops 2/3 bijik, 4 external hard disks, DSLR Canon 2 bijik. Poloraid cam x pulak ko amik. X sure if ada lagi yg hilang coz x sempat nak check se detail nya coz masa tu Ann tgh sibuk ngan job preparation.
Berani hokeh pencuri bongok tu mencuri di siang hari. Coz jiran2 pon tau rumah Ann tu sentiasa orang keluar masuk. Bukan siang takde orang langsung from 9am-6pm. Ann budget orang tu masuk dlm kol 4-6pm.
Agaknya dah penat geledah2, haus. Siap curik air Bliss 1 botol kat dlm fridge. Hahaha.     
Yang klako, 
Ann ada letak peti ais 1 pintu kat car porch. tak pulak ko curi. Tau ko eh berat, susah pulak nak curik bawak lari. Haha
Dlm rumah ada brg2 pelamin yg mahal. Tak nak pulak ko angkut diamond bling2 tu hah.

Teringat staff Ann kata, 
Simpan brg2 berharga cam gadjet stuff kat rumah bahaya, pencuri boleh kena pecah masuk,
Kalau berangkut ke hulu ke hilir bawak dlm beg pon bahaya, boleh kena ragut,
Kalau letak dlm keta pon bahaya, boleh kena pecah keta.
Camno tu nak buek?
Frozen kan dlm peti ais rasa2 pencurik kalo amik, dia tunggu tak brg tu ais nya cair baru angkut? haha

SEDIH?
Sangat ok. Nak2 bila teringat DSLR. 
All pix RR from before Ann masuk OT nak bersalinkan dia till RR dah 4mth now, GONE camtu je.
Sgt PRICELESS ok. Tu yg Ann sangat sedih. Tak sempat transfer lagi all pix / print. Sobs. 
All AMP works, x kisah la as wedding planner or wedding decorator, pon GONE. Yg x sempat transfer 1 hal, yg dah transfer dlm external hard disk pon hilang. Bengap jugak otak pencuri. Berapa sen sgt lah kalo ko jual balik external tu. Dah satu kerja aku nak kena call all ex client nak dptkan pix balik. 
Ann dah plan dah nak update all pix kat FB Ann Magnifique Planner before end of this month.  Sob sob.
Nak meraung? Mcm x guna. Sah2 la tak dapat balik all brg tu. 
Tak pe lah. Ann PASRAH. REDA. 
InsyaAllah pasti ada hikmah di sebalik semua nya. Doa kan rezeki Ann murah ya uols. Aminnn.
Kalau ingat2 kang sedih, so Ann focus kat kerja je now.
Nak share pix si bambam RR yg latest tapi apakan daya, BB nye external pon da kena curi. Camne nak post..hukhukkk
Ann upload kat FB je la ye. 

Next entry Ann ada benda CAMBEST nak gtau. Tunggu tau. Hehe
Take care! 
Love y'all,
ANN

10 comments:

nana said...

lastly terubat rindu nak bace blog ann...pe2 takziah ok pasal kne rompak tu....byk2 bersabar mesti ada hikmah kn.....

Anum said...

ye ke.. x sangka kan
x pe la ann reda ok

Anonymous said...

Ann, miss you blog so much... nak dengar cerita pasal baby RR...

Mazlin said...

Dear Ann, we are on the same boat. My handbag that housed my purse, camera and handphone was stolen with all its contents on the eve of CNY bila cermin kereta kena pecah kat Masjid Besar Gurun. And yes, my baby pics & videos from birth-9months were gone without backup. Sakitnya hati Tuhan saja yang tahu!! Tapi syukur, takde siapa yang cedera. I compeletely understand how you feel.

Reen Tart Nenas said...

apa pun syukur juga sbb pencuri masuk time org takde kat umah. kalau x, taktau la apa jadi. take care babe!

Mrs.Farhana said...

ann, takziah atas kejadian!sy bc entry ni pun dh seram sejuk..kt rumah pun mcm2 harta pusaka ade..luckyly u xde kt rumah..sian u abes gamba RR lost cm tu jer..xpe, janji nyawa selamat..tk cr dear.

.:Cik Puan Ann:. said...

nana - hehe. tu la. aminnn. thnaks sebab sudi baca blog ann.take care dear! :)

anum - mmg x sangka.huhu thanks dear.

anony - ok2. will do.heee

mazlin - really? berani dia eh. dah la kat area masjid. pencuri tu patut kena rejam hidup2.huhuhu sedih,terkilan sume cukup kan mazlin..sobs :(

reen - ha tu la.ash pon ckp camtu.syukur alhamdulillah.thanks dear :)

farhana - tu la.sedih woooo. takpelah,mungkin ada hikmah atas semua ni.thanks dear :)

Keliyopatra said...

ann, sorry to hear. makin ramai perampok @mesia kan.syukur ur family takder kat rumah. take care ;)

Qyla Aqilah said...

http://dedazzlerzzshoppe.blogspot.com/

We offer the range of dazzling and mesmerizing Sarees for your Baju Kurung,Kebaya and Kaftan, Punjabi Suits, Salwar Kameez exclusively imported from India. And also some exclusive saree for your wedding collection.Thanks!

Anonymous said...

sediakan payung sebelum hujan.. elakkan rumah di masuki pencuri atau anda jadi mangsa pecah rumah. call untuk alarm adt 012-2298958 shahril , saya akan advised dan quote harga. adt alarm ade cms 24 hours monitoring

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space