01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, February 17, 2012

Bila dah ada ANAK..

Salam & hello FAntabulous readers! :)


Pssstttt psstt *bisik mode gaya Joyah*
Baru balik lunch ke? Rasa ngantuk? Boss takde? Da pk nak balik,bila la nak pukul 5pm? Ke rasa cam malas nak sambung buat kerja? 
Ha mehh la gosip jap kat belog ni hah.
*Mati lah bos2 pasni block terus / anto ghost virus kat belog picisan nih.gagaga*  


Ann sejak dah ada anak, seriusly,betul2,completely changed my life. 
24jam 1 hari rasa macam tak cukup.
Masa mula2 kahwin, tak rasa sangat lain. Rasa cam sama cam couple je. Beza cume tinggal sama. Nak buat ape senang. Heee
Masa dah pregnant, sama je jugak. Beza mungkin dah start ada naluri ibu. Dah start rasa nak jadik parents. Makin perut membesar, makin tak sabar nak tgk baby nak jaga anak. 1st time rasa benda bergerak2 kat dlm perut, mcm2 perasaan ada. Excited,terharu,bingung pon ada.Hahaha
Now bila dah ada anak....
BEZA MEMANG BERBEZA *nada mcm iklan sabun ape ntah kat tv ;p*

DULU,
 kalo bab mandi, huiiiiiiii, SUKA. Biasalah..pompuannnn..Mandi kalo tak berejam tak sah. Time tu la idea dtg dok mencurah2 sambil habis la 2 3 lagu si Ann bantai nyayi. Feeling2 artis itu HARUS. HAHA.   
SEKARANG,
tak payah 1 jam la, CUKUP dapat mandi dengan tenang 10 minit pon heaven dah rasa oiii. 
Camni la bila dah ada anak...
Nak pulak kalo cuma tinggal berdua ngan anak, tetibe dapat pulak 'nature call' ke toilet, stok dah habis kemut, tahap dah hujung2 dah ni, HAHAHA pastu anak pulak dan2 tu lah dok melalak nak susu lagi. Baby boy la pulak kan..
Ha macam mana? cuba ekau jawab camno den buek agaknya. HAHAHA


DULU,
bab shopping. mak QUEEN oi la hai! tak payah tunggu SALE, lambat katanya. Hati kata nak beli itu ini, terus BELI. Bila SALE punya time, hoiii lagi meriah pembelian. Kiri kanan penuh shopping bags. Dari pagi bawak ke malam,takde hal. Tak makan pon tak ape. Shopping tanak kalah. Semua nak yang BRANDED. Baru pueh hati katanya. Balik rumah, siap simpan tu ALL shopping bags. Buat koleksi katanya. Baru boleh tengok brand ape lagi tak beli. *Tone suara HARUS macam Org Kaya Baru ok ;p*
SEKARANG,
Bila shopping, dah tak rasa se NIKMATTT macam dulu. FEEL shopping tu cam dah hilang sket. Kalau boleh, siap plan awal2 dari rumah lagi, berapa jam nak keluar & nak beli apa, nak ke shop/butik/mall mana then nak balik cepat. Takut baby meragam. If mood dia tgh baik sekali pon, kite plak rasa cam kat kesian dia. Dengan open air environment,pelbagai jenis manusia keliling, dia plak baby lagi..
Camtu lah bila dah ada anak....
Padahal masa kat rumah, dah siap imagine kemain nak shopping apa. Sampai mall, terus x jadi nak beli brg sendiri, eh tetibe ke kids floor plak shopping for baby. Rasa HAPPY gila SENYUM sampai telinga shopping for anak; even 1 busha legging je pon. Kecohhh. HAHA   
If shopping brg sendiri pon now, tengok HARGA dulu, ok, amik mana berkenan, belek lebih kurang, bayo. Takde masa dah nak try2 kat fitting room. Silap2 masuk fitting room bukan try baju, tapi bf anak.GAGAGA


DULU,
 keta kemain tambah accessories itu ini nak nampak sporty. lagi beso sport rim lagi pueh hati.haha dapat pulak boipren gila sport cars. Huiiii seghonok!! Turbo toksah cakap la, lagi kuat bunyik mcm nak meletop telinga org sebelah,lagi suka. Hari2 rasa macam nak tido dlm keta. Heh.   
SEKARANG,
takde maknanya nak sport bagai. Lagi beso keta lagi suka. Mana nak letak beg sendiri,beg anak lagi,stroller,car seat. Kalau lah dapat vellfire rumah bergerak tu..huii seghonok! haha 


Ini baru 1 anak uols. 
Kalau seploh,belas, mahupon puloh x tau la camne ghupe.
Tabik spring tilam VONO *tetibe* la kat ibu2 yg punye anak ramai.Pastu jaga sendiri.Tak guna baby sitter/maid. 
Sape ada ibu/sedara mara mcm ni, tolong bgtau Ann.
Ann nak berguru sama dia. Hee


Oh by the way,
Calling ALL BRIDE TO BE,
Next week ada Pameran Pengantin kat Shah Alam Convention Centre.
Kemain PP sekarang dah main2 ada tema uols.
Kali ni punya PP i loooikkkeeee the theme.
Cinta seputih salju.
White theme!
Sure menarik tertarik kau mmg da bomb la all booth!
Amik la peluang utk booking date to those yg masih mencari vendors.
Kalo book kat PP yang best nya dapat sep byk duit. Byk promo/diskaun dpt. Jimat u. Hee
So far, Ann suka kalo PP yang buat kat SACC & PICC. Best! 

Ok last.
Atas permintaan ramai aunties2 yg comeyy lote sekalian,
ini dia 2 kopek pix latest RR.
RR with his daddy @ 1 of BIL's housewarming kenduri last week. Kemain dia tgk CD cartoon ABC Monster mcm la paham. Sampai meleleh2 air liur eksaited nengok. Haha 

Latest RR. Pix ni Ann upload kat FB baru2 ni. La ni, asek dok main kaki dia. Time pix ni dia baru pandai main pegang kaki x nak lepas, this week, dia dah start makan pulekkkk ibu jari kaki dia! Tetive mak sentapppp! HAHAHA
Camno nak jawab ni? 
Adakah RR dah tak sabar nak adek?? 
NO NO NO RR.
Not yet okeh. Hehehe


Love,
Ex Cik.Puan.Mummy Ann ;)

13 comments:

wawamastura said...

kilatnye kaki RR..RR da bolaaaaat...hehe... nak cop2 peha die boleh x? hehe geraaaaaammmm

Ajan said...

agreeeddd!!! bab mandi esp..

Nadia Havez said...

nak kena geget peha dia ni.. ngapp!

Anum said...

cutenya anak ann

Riena said...

ann... baby still bf ek? good..keep it up mommy.baby i dah 10 months still bf..alhamdulillah.

choclairissa @ intan marliana said...

haha bile bace entry ni rase cm dlm dilema nk baby ke x..huuu tapi teringin nak ade baby walaupun hidup takkan seindah berdua lebih baik *tibe tibe*...huuu~~

LisaLisut said...

I wish i am housewife so bole jaga anak 24/7 mcm u. Huhu. Kalau kerja balik jaga anak mst letih gila.dgn husben lg. Phew phew. I dgr org kata if dh jilat kaki katenyr nk dot adik. Wahahaha.xtau la betul ke x, ckp2 je kot, hehe.

Chekgu Azrine said...

Chomel ank Ann..tetiba tingin nk ada bb boy!!hehe

ReYNa said...

hihi.comel baby!i think i'm gonna be like u bila baby kuar nnti.kalo dulu mmg rasa cam couple je n shopping nk yg brand2.huhu.tp bile ada anak nnti x tau la mcm mana.

♥♥relyza♥♥ said...

bambam nye RR. ikut muka ann..
betul ann, since jd ibu, dpt lelap 10min dah kira heaven kan kan

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

kes sama.....sblm ada anak...semua KITA jer...bila ada anak..semua ANAK JER...nway..RR cute!

.:Cik Puan Ann:. said...

wawa - tembam bam bam kan?hahaha i panggil kaki peha dia peha kfc,boley?hehe

ajan - kan kan? huhu

nadia - geget jgn x geget!akak pon nak join..hehe

anum - tq aunty anum :)

riena - alhamdulillah smpai skrg still dpt full bf anak. hopefully dpt la sampai 2yrs.aminnn :)

.:Cik Puan Ann:. said...

intan - hahaha. eh, sape couple taknak ada anak. anak tu la buat life kite happy. buat kite semangat nak kerja, dia lah segalanya. susah camne pon hidup kite, kite boleh go thru sebab fikirkan anak.believe me.hee

lisa- how i wish i'm housewife too. but am not. huhu bezanya anak sentiasa ngan i.i bwk ke hulu ke hilir masa kerja.susah?mmg susah but ann x boleh mengeluh.itu pilihan ann sendiri.so harus gigih la.huhu

azrine - hehehe. ann nanti adek RR nak bb gegirl la. sepasang.kalau dpt la.aminnn.hehe

reyna - ha tau xpe. percaya lah. u sendiri akan rasa mcm i nanti.hehe

relyza - ikut muka ann eh? sume org ckp camtu. tapi ann sendiri tak tau dia ikut muka sape.haha bapak dia frust anak boy dia x ikut muka dia.haha

sajidah - kan kan?? semuanya ANAK je skrg ni.hehe tq aunty :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space