01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, June 7, 2013

RR and his Amanville

Assalam & hello beautiful readers :)

Memang betul lah kata orang,
kalau dah jadi parents ni, 
semua benda nak fikir pasal anak.

Nak shopping, ingat ANAK.
Nak pergi kerja, ingat ANAK.
Nampak budak kecik kat mana2, ingat ANAK.
Nak pergi makan berdua ngan Ash, konon nak chillax macam masih couple, 
ponnnn TETAP ingat ANAK.
Senang cite,
mana2 pergi, buat, fikir etc MESTI ingat ANAK.
Kannnnn??!

Nak2 pulak 1st time parents.
TERUJA nya lain macam sikit.
HAHA
OVER excited.
Kalau anak masih baby, 
dok sibuk hari2 nak beli baju2, rompers etc kemain, 
asyik dok survey fikir nak beli/tukar stroller & car seat sume.
La ni, anak dah start nak cakap & pandai jalan,
sibuk pulak nak hantar class & gi main sini sana.
Bak kata orang lagi, 
anak baru sorang, boleh lahhh nak bagi sume benda.
Cuba anak seploh.
ado ko nak bawak pergi Kidzania bagai?
Heh ;p

Salah satu tempat yang Ann suka pergi bawak RR main,
kat Amanville.
DEKAT & tak payah keluar Shah Alam.
Kat spaceU8 je uols.
Me likeyyy! :)

1st time bawak RR main kat situ, as always.
Bukan RR tapi Mak RR yg excited. HAHAHA
Boyyyy uols. Dia takde expression sangat. Chill la tu konon. Pftftftttt
1 lagi maybe sebab dia dah pernah main indoor playground serupa camtu,
cuma bigger sikit than Amanville kat dalam Hello Kitty Town, JB.
RR main sampai lebam ok kat HKT tu! HAHA

Last week, tengah school holiday ni, 
Ann bawak la RR, his cousins & 1 of my SIL gi main2 kat sana.

Suka dorang!

Pelik. Tapi benar. Orang dok sibuk main sepah kan ball2 tu. Tembak2 lah apa lah. Yang RR dok sibuk kutip all balls masuk dlm ni. Pastu guling sendiri dalam tu. Muahaha.



RR with his boyss.

Haaa.
Kan dah kata dah.
Hishh. Sape punye mak la ni. 
Ni sah masa kecik2 tak puas bermain ni. 
HAHAHA

Apa yang BEST pasal Amanville from my point of view:

1) Tempat toddlers & infants main, dia separate kan. Which good la. Takde la kes budak2 besar tertolak2,terpijak ke hape budak2 kecik yang tgh merangkak ke, baru pandai nak jalan ke.

2) Ada FREE locker. Senang nak simpan bag, kalau malas nak bawak ke hulu ke hilir. Kesian Ann tengok parents yang angkut handbag, diaper bag lagi. Pastu nak kejar anak tgh lari2 lagi.

3) Staffs very friendly. Ramaiii. Mana2 ada staff dia. 

4) Clean environment. Sekejap2 staff gi bersih & kemas kan mainan2 tu. Even dalam 5 min nanti kids sepah kan balik mainan2 tu. Gigih kan??? Hehe

5) Security system amboi kemain. Siap pakai finger print scanner & ada gelang kuning bebudak ni kena pakai. Senang nak detect/cari kalau hilang dalam tu. Kalau dah tangan cenonet cam RR, sah2 la mak nya yang pakai. Kang mana tau ada pulak kes MAK yang hilang. Senang carik. HAHAHA

6) Toilet bersih :) Ada 2 size washroom. Tapi, kalau mak budak size L masuk toilet small room, memang carik nahas ;p Sebab dia more to kids washrooms.

7) To parents yang malas nak sepah kan rumah or tengah cari venue untuk birthday party anak, 
tempat ni  ok la. Best jugak. 1st time Ann pergi tengah ada birthday party 1 boy ni. Sebaya RR. Meriah! Tapi Ann tak suka 1 je mana2 tempat birthday party. TAKDE option utk bawak outside food / caterer.
Ann particular bab2 food nak masuk anak tekak, anak perut ni tau. tak sedap, boleh sentap jiwa raga perut mak, tahu tak?! Hehe

Apa yang TAK BEST pasal Amanville :
1) Ada few games
2) BABY ROOM. Yes. Tiada room / small room at least; for ibu2 yang breastfeed. Ada sekali tu, Ann selamba je susu kan RR kat dalam rumah kecik ni hah.
Nasib MUAT2 uols badan mak ni! 
Nasib lah takde budak2 main kat area tu time tu. 
Ann siap dah standby, kalau ada kids nak bukak pintu, Ann nak kata, 
'Ok, kita nak tido, tak boleh bukak pintu. Esok datang lagi eh main. Ok bye'
HAHA

That's the 'house'!


Ingat nak buat list tempat2 cambest untuk kids main like indoor & outdoor playground, art class etc kat area Klang Valley. Hehe. 
Senang Ann nak refer.
Ke if you all ada link2 other mommies yang ada list, lagi bagus. 
Sila email/FB/comment blog bagi tahu mak RR eh RR yang eksaited nak main.
Ann tinggal print je. Hehe

Have a good weekend darlings!
xoxo,
Ann & RR


4 comments:

Dkna Abza said...

alaa..mak tumpang main ngn anak, boleh la cover malu sikit...best gak main kan.. hihii

kblletrina said...

Hi cik ann nak tanya pasal pelamin boleey? Katne ye buat.. Kalau dak diy mcm nak refer bley? No sy 0134466972u

.:Cik Puan Ann:. said...

dkna : best mmg best! hihi

kbletrina : tak faham?! u nak buat pelamin ke diy ke ape sebenarnya? hhuhuhu

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space