01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Thursday, December 6, 2012

Our lil RR 1st Birthday Bash Party!!! ;)

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalammualaikum & HELLOoooO to ALL my beautiful readers :)

Ni betul betul super LOoooooOOOOOOooong hiatus ni. Ehehehe
Masih ada lagi tak orang nak baca belog picisan Ann ni. Huuu T_______T

TETIBE hari ni MOOD menulis dari mana entah datang secara MEMBUAK buak. 
Bukak bukak blog, ......................
*bunyi cengkerik ;p* BLANK 2 minit jap. Ape aku nak tulis daaa. HAHAHA

Ok Ann start with

RR 1ST Birthday Party.
Bila? 2 bulan lepas punye cite.
Dun worry. Cite BASI ni Ann goreng balik kasi best baca. Ahahaha  
20.09.2011
5 min before ke OT room, sempat amik 1 pix with Ash. OMG sangat terkesima bila nengok balik diri sendiri time ni. Hey la mak buyong bulat ni. Bini sapa la ni. Hehe
8.47pm Alhamdulillah RR was born with 3.24kg tapi di sebabkan dia keluar awal sebulan, dia kena masuk incubator for 1 day. Ann tak dapat jumpa dia 1st day tu. Ash took this pix for me. Tsk tsk.
20.09.2012
Heh. Time flies SOOO fast. Eh RR dah 1 tahun?! Hamboih tengok kemain RR happy shopping kat JPO kauu. 
Ok. Sah sah TIPU. Bab shopping mesti la mak dia kan yg over. RR harus lah suka air pancut & mini playground kat JPO sajoh. HAHA

20.09.2012 Khamis. Sah sah la NO PARTY whatsoever kannn sebab weekdays.
Plus, hari tu Ann dah start busy buat preparation utk client wedding jobs.
In fact malam birthday RR Ann kena gi pasang pelamin.

So Ann&Ash just pergi ke nearest Secret Recipe and beli kan RR cake.hee 
Balik rumah, tiup lilin sama2 & mintak my FIL baca doa for our lil son.

Malam tu Ann pasang 1 pelamin tunang kat KJ. Masa tu dah rasa sedih gak coz Ann rasa bersalah kat RR sebab malam pon kerja jugak, no bday celebration for him. Huu So Ann bawak dia ke rumah client. 
Tanpa di sangka sangka, TETIBA muncul 2 3 makhluk dari dapur bawak cake, party hat & packs, balloons nyanyi lagu HB kat RR! Sorry as usual mummy over excited ;p Since dia BOY, dia relax chill je. Client ni memang awesome. Dia bukan je client tapi juga 1 of mybestgirlfriend. CEH. hehe THANK you so much kakak eh aunty FIZA! :) 

Ann ingat mula2 tanak buat birthday party RR. AT ALL. Sebab takde masa. TAPI kesian pulak kat RR. Event utk client boleh buat. Anak sendiri tak kan tak boleh buat? Even yang simple kan.
   So mula lah cari venue segala. List etc. Kira birthday party RR ni belated la. 

 To cut short story, few days before event, when I nak bayar full for the venue, boleh tak total wayyyy expensive than berapa yang Ann suppose kena bayar. Deal lain, masa byr lain pulak. Malas nak cite kenapa & ape benda nya. SAKIT HATI jiwa raga mak. Dah puas bagi KATA2 makan dalam secara berhemah, Ann blah. Dengan HATI yang FRUST menonggeng Oppa Gangnam.

Kebetulan pulak lagi, minggu yang nak buat bday party RR Ann ada 4 wedding job.
So memang Ann tak menang tangan. Plus, tak dapat cari replacement venue, Ann give up. Semua benda pending & on hold sebab dah ada theme. Ann dah plan nak post pone je sume ni or cancel terus. Alhamdulillah 1 day before event, Ann dapat venue. Thanks to my friend, Ali & Kamal :)

Ok. Dah bayar deposit sume, ZASSSS terus buat plan B. New idea. New theme. Tulis IDEA2 apa yg muncul kat kepala time tu & terus segregate duties kat my friends & families. Team AMP tak dapat tolong coz sume tgh busy setup bunga & decor kat tempat client.

Mind you, sume ni less than 24 hours punye preparation. 
So paham2 je lah hasilnya. Hehe

 Presenting... *drumroll*
Rayyan Rizqin 1ST Birthday BASH Party 
(CAR Theme)
Sunday 6.10.12
4-7pm
Villa Flora Low Rise Poolside
Color theme : Blue / Red / White

Dengan tak tidur lagi from malam tadi nya macam nak patah pinggang cucuk bunga, pagi Ann terus ke sana ke mari tak cukup tanah setel kan ape yg patut utk event RR. 

Pix pon mana yang ada je la from guest since sume busy busy, ngan anak memasing la etc so LUPA nak take pix.  SADIS T_______T

Ballooonsss kat pool + tiang2 & entrance.


Siap je hang HAPPY BIRTHDAY RR banner & entrance decor *no pix ;(*,
Ann terus PITAM! Baring terus on the floor. Tak pedulik kiri kanan.
Ann kena GASTRIC PAIN!!! :(
Nasib guest tak sampai lagi.
Baru teringat, Ann tak makan from malam tadi buat job bunga till tengah hari tu buat event RR.
Damnnnn. Mana pulekk nak cari food bagai kat situ.
Food kitorg plak on the way. Tak sampai lagi.

So Ann try chillax sambil tekan perut. *boleh pulak ada org took my pix*
Heh. Bday party anak sendiri, Ann boleh LUPA nak mekap segala. Nasib dah pakai tudung. Kalo tak, SADIS orang dok tengok rambut Ann ni hantu mengerbang ber tahi lalat mane la tengah2 hari buta ni. LOL


Guest sampai.
Kids. You know la bila nampak pool. Tak cite banyak, ada yang terjun terus.
Mak bapak budak. Haruslahhh bergosssipp.
Ann? HARU. SADIS lagi. Masih gastric. Hape pon tak jadi.
Tak dapat nak berbual sangat ngan guest, kepochi cam selalu coz sakit weh!


Tot dah makan sikit ok, but still tak OK!


Pity RR. Sepanjang hari tu, dia di layan & di pegang oleh ramai orang. Mummy tak larat even nak dukung dia. Hukhuk.

Dia nak sangat mandi kat pool. See? Tapi malangnya, maid Ann lupa nak bawak baju RR. T______T
KESIANNNNN *ckp mcm FIL P ramlee ok ;p*
Ann ganti balik time with him masa malam habis event till pagi esok nya berkepit ngan dia :)



Atok & nenek RR :) *RR da fanasss*

Candy buffet 80% complete setup. 20% lagi planner dah gastric guling uols. Lantak kau lah. Word2 bagai memang takde lah kan. HAHA

Pastu nak start potong cake, my bro sibuk soh pose senyum dalam sakit.
Hah amik kau. Muncung kalah parrot. ;p


Motifff amik pix dari belakang?? Ponat den print gunting kecik2 word comey lote tu ekau amik from blkg?
Sape la yg snap pix ni. Huu



Payah bona oi la hai nak suruh tangan si RR tu diam. Dia nak pegang pisau tu sorang. Cet. Kita nak bertiga pegang. Tak romantik betol lah si RR ni.

 Favor gift suppose cenggini ghupe dia.
Masa hari kejadian? Hadoo lah. Tak sempat HAPE nak buat. Hamik ko.
Gitu je lah yg mak mampu bagi hadek2.

 Yang PENTING?! Isi dalam box MANTAP MELETOP ok. Vintage gitew.
Ceh. Padahal biasa sajohhh. HAHA.
Eyh. Yang penting DINDANG & TORA datang lagi ADA okeh.
Bebudak yang datang ada siap tanya..
Ni jajan ape ni aunty Ann? Tak pernah nampak pon?
Ni jajan masa aunty kecik2 dulu.
Ha, aunty bertahun dah ni peram simpan jajan ni kat rumah nak bagi korang.
Makan lah. Rasa elok lagi ke tak sebab dah berkurun kannn.
Bebudak tu? Muka nak TERKESIMA sebentar dok tengok Ann.
HAHAHAHA. *evil sgt*

Overall,
even gastric, even tak dpt buat 99% as per plan sebab gastric, alhamdullilah,
whether ok tak hujan, food habis & guest pulang dengan hati gembira.
FOOD paling mantap. Sumpah tak tipu. ALL guest puji sedap.
THEME mcm mat saleh, makan macam kat THAILAND kau.
Harus lah maid Ann yg masak. AUTHENTIC thai foods ok. Hehe

Hadiah RR? Alhamdulillah. Rezeki RR. Tak sangka pulak, kumpul2 eh, banyak jugak dia dapat.
Ni baru half. Ada lagi in car & kat bilik.
Terima kasih banyak2 to ALL yang bagi RR hadiah :)

   Hadiah RR paling COOL, WAJIB lah from daddy RR kannn. Hehe
Hamboih. Taknak kalah kauu. Kelasssss kamu RR.
AUDI lagi. Daddy memang tak fair. Hihi
   
Mummy? Mummy hanya mampu hadiah kan DOA je kat RR. Hehe eh It's PRICELESS hokeh.
Mummy doa kan RR membesar jadi anak yang SOLEH, dengar kata mummy daddy & belajar pandai2 & if nak cari awek nanti bio ler yang cun tapi solehah. Erk? Apekah?! ^___^

Last but not least,
THANK YOU to all of you yang wish birthday kat Ann semalam tru FB & emails :)
And YES. To those yang masih tak tahu lagi, Ini adalah Ann yang BARU :)
Alhamdulillah ^___^ Doa kan Ann yang baik2 & istiqamah dlm hijrah ni k.
InsyaAllah, Ann tak sabar nak share with all of u sisters my OWN Experience camne TETIBE takde angin takde ribut tsunaami taufan sandy Ann berhijrah. Hehe

Till then, take care ALL!
Love,
Ann
FB personal : Ann Nurul Huda
FB AAWG : Ash Ann Wedding Gallery
Instagram : ann_ash

8 comments:

Anum said...

oo dah besar dah kan
lama x dengar ceta

mama leen said...

adoi.. ciannya mummy RR ni.. tahniah dh berhijrah.. comel jek pakai tudung.. memang berkesan kalau tak sempat nak sikat rambut.. bizi betul ann ni patut lama gila tak update.. jaga makan ye.. cian dah gastrik.. walau sibuk pun kena jaga makan okeh.. take care.. :)

LisaLisut said...

lamaaaanyaaa hilang. hehe. u pkai apa pun comel Ann. congrats on d hijrah and happy belated bday to RR :)

.:Cik Puan Ann:. said...

anum : haah.. kjap je masa berlalu kann? ann rasa baru jek post masa jadik mak buyung..tup2 eh dah beso dah anak.hikhik

mama leen : ha tu lah. sangat berkesan. HAHA tu lah. Ann rindu la nak spend time kat blog, bual2 ngan bloggers macam dulu.. SADDD.. insyaAllah next year Ann slow down everything. hee tq darling!

lisa : oh dah puan dah?! myGaddd ann memang btol2 dah tak tau ape jadik kat dunia belog ni. hehehe. nasib hilang muncul kembali. if hilanng terus hilang tak tau la cemana..haha congrats ya lisa :) & TQ for the wish dear :)

MyRule said...

Uik...besday rr ngan ammar sehari jek. cuma taun lain heheh. Lain kali jaga kesihatan eh ann...nanti mummy sakit sian rr :)

Farah Waheda Wahid said...

pejam celik pejam celik... RR dah besar dah pown... dari dalam perut Ann citer... cakkk...dah besar dah anak mummy ngan daddy sorang nih... how time flies...

anyway...happy belated burfday to both RR and mummy RR... ^_^ semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kebahagiaan dunia dan akhirat...

.:Cik Puan Ann:. said...

myrule : oh ye ke?? hehe ya baiklah. tu la, sian RR. now pagi ptg siang mlm ann dok ngu nyah sampai org ingat RR nak ada adek. *gulp* HAHA

farah : kannnnnnnnn??? ann pon macam x caya. hehe anyway thanks you for the wish farah :) u take care tau!

Anonymous said...

Nk tny.kt mane ann beli balang kaca candy buffet tu?

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space