01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, June 29, 2012

Awesome Maid Siam

Bismillahirrahmanirrahim..
Salam Jumaat to all :)

Ya Allah! Bukak2 blog, rupa2nya dah dekat 2months Ann tak update blog.
Bukan je tak update blog, yang tetibe apekehey nya dah tuko baru blogger ni hah, tak tengok FB, tak tengok jiran2 blog yg lain, tak tengok group2 kat FB, tak tengok update2 anak2 jiran blog, tak tengok gossip2 retis yg latest, tak stalk FB kengkawan, sedara mara, mahupon jiran tetangga dan bloggers sekalian. 
Amaiiiigaaddd.
Ko duduk kat mana ni Ann? Ape dah jadi kat ko Ann oiii la hai?!
Get ALIVE Ann!
Hukhuk sadisss. Kalau lah bykk masa macam masa nak prepare kawen dolu2 kan best.

Tapi takpe. InsyaAllah after this dah ada masa sikit utk social life. Hee Alhamdulillah sekarang Ann dah ada special assistant. Eh bukan. RR punya assistant. Hehe.
Special wo maid Ann. Cantik. Putih mulus. Rajin gila. Buat kerja nampak ikhlas. Yang paling penting,
bukan dari Indonesia ya ibuk2. Myanmar. Thailand pon ya. Sempadan dia kata. Ko hado? HAHA
Mula2 kerja cannot speak in English or Malay. 
Ha cuba ekau imagine camno ghupe Ann nak translate kat dia hari2. HUAHUA
RR sikit lagi jangan tak percaya boleh cakap Thailand kauuu. Kelasss kamu RR! Sawadikapppp, Ongbakkk Nongkrong *tetibe* ;p
Ada sekali tu, RR tido dlm keta with her. Ann keluar keta ke supermarket kejap. Ann ckp kat dia sambil bahasa isyarat tangan soh lock keta. Dia angguk. Ok. Sekali Ann nak balik ke keta, nampak dia kat dlm keta dok kipas2, dah siap ikat rambut tinggi2. Rupa2 nya dia mati kan enjin keta! Dah kepanasan tengahari buta dok kipas2 berdua ngan RR. HAHAHAHA Boleh pulak si RR tu bantai tido lena panas2 mcm tu. HAHA   Sumpah lawak. Org soh lock keta dia mati kan enjin. Huhu
Buat masa ni, Ann mmg syg la kat dia. Dia different from other assistants, PA, maid yang pernah Ann amik. Bab kerja mmg sangat superb. Pantas dan tuntas. Hehe. Oh btw, sape2 nak kerja part time ngan team AMP, boleh email kan direct ke ann magnifiqueplanner@gmail.com ya, jgn ke personal mail Ann tau. InsyaAllah bulan depan Ann akan update pix AMP works. Bulan puasa kan :) 

Latest psl RR.
Ann & Ash sangat STRESS & SEDIH this week.
Sebab? Masuk hari ni dah 5 hari RR tetibe tanak makan. Selalu kalo bab makan, jgn tanya lah. Nganga aje.
Semua jenis Cerelac tanak. Bubur tanak. Puree tanak. Mee tanak. Cereal tanak. Biscuit tanak. Buah tanak. 
Ann tak tau nak buat ape dah. Bab minum ok pulak. Breast milk, mineral water ok. 
Selalu dia happy main, ketawa ngan sape2 je. La ni, asyik  merengek hek hek hekkk je. Tanak sgt ngan orang. Nak berkepit 24hrs ngan Ann je. To make it worst, masa tgh tido boleh melalak sampai pejam mata. I know dia lapar, tapi tanak makan.  
Tak cukup tu, kejap burp, kejap ter kentut. Angin kot. 
What should I do? Any ideas moms?

Bila happy ke sana ke sini dok main, mummy sampai tak terlayan..
Pix credit : azimpuchphotography

Bila sedih takmo makan, mummy pon ikut sama sedih meneman.

Mummy ingat nak interframe skali. Voleyy?
Next time la. Segan pulok. Hehe

Till then peeps!
Mummy Ann

6 comments:

fiszah_pjo said...

dear..maybe ada ulser kot kt mulut die..tu yg tak selera nk makan..since dia taknk makan, die nk nyusu, kasi sekerap yg mungkin.ada angin kot..kasi sup ayam..benda yg sedikit masin atau buah manis..kasi sikit pun takpe..buat kotor mulut orang kata..then kasi kerap2//lama2 dia akan ok:)

goodluck mummy!

Anonymous said...

Kenapa RR xmo makan pastu asyik burp ada kemungkinan dia terseliuh badan...tempat yg sakit tu da masuk angin jd dia x selesa sbb tu smpai satu tahap dia blh menangis wlaupun dlm tido...apa yg sy kongsikan ni berdasarkan pengalamn yg terjadi kepada anak saya.

[ Hanie ] said...

halu ann....
ya allah, dah besar nye anak ann ye
huhu punyela lame tak jenguk2 blog org...huhuhu
happy tgk ann skrang :)

Kamisyakall said...

Da ada gigi k RR? waaaaaaaaa da lama tol menyepi....cuba la urut...

izwahasnan said...

RINDU NGAN ENTRI ANN... COMEL RR MACAM MUKA ANN

jordansyed said...

So nice blog I like it .
empowernetwork

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space