01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, June 21, 2011

Mak Fabuyong Ann is BACK!! ;)

Ehem..ehem
Salam & hi lovely readers! :)
Erm...
Aaaaaaa
*sorry uols. blurrrrrr kjap..Jari mak shaking ;p*

Demmm..
Dah lama tak menulis, rasa cam kaku..macam bangang seketika..
Tak tau nak tulis ape..
Nak start cam mana..
Cerita & gosssip nak share bertimbun ni, mana 1 ni nak cite dulu ni?
Hahahaha

Ohhhh..SUMPAH rindu ngan blog ni, ngan bloggers, ngan silent readers etc.
Now, alhamdulillah Ann dah free..boleh lah Ann selalu update psl wedding & pregnancy stuffs..hehe 
Anyway,
alhamdulillah, Ann dah nak masuk 6 bulan pregnant.. Sekejap kan masa berlalu?? Ann rasa baru semalam share good news ngan korang Ann preggie. Hee
Hari2 before tido Ann mesti fikir camne la nanti aku nak bersalin. SUMPAH takut! x boleh imagine camne. huhu 
Dan alhamdulillah sebab Ann dah boleh rest sekejap..melupakan sebentar hal2 duniawi ni *eceh ;p* di sebab kan oleh nasihat gynae. Few closest friends & families dah tau psl benda ni.

Kerja macam Ann ni macam ni lah..hari2 bz. Pagi ke malam sibuk. 7 hari seminggu bekerja. Dah terbiasa. Bila start pregnant, time management dah berubah sebab kena fikir kan baby. Tapi, kadang2 kita ingat kita mampu buat semua benda sama je macam kite x pregnant,sebab kita tau kita boleh buat, tapi hakikatnya badan & tenaga kita x mampu nak buat semua tu.... *Erk? ada faham kah?huu*

When Ann check up 4 or 5mth *x ingat* HB Ann low, below 11. Muka pon pale..kejap sihat kejap tak. Tapi tetap ke sana ke mari bekerja. Huhu. Ada sekali tu korang, Ann almost pitam kat tempat supplier. Nasib I bring my crew sorang teman. Perut dah rasa tegang, tak boleh bernafas. Orang keliling dah tengok2 dari jauh. Nak je Ann cakap, ko ingat aku shooting drama kat sini? Haha. Ada sekali tu buat job, maybe dah lama sangat berdiri ke hulu ke hilir, kaki Ann 1st time bengkak gila2 sampai x boleh jalan sampai my FIL & husband papah. Ya Allah, kalau ingat2 balik rasa nak nangis.

Masa check 4 /5 mth tu, gynae said, bln 6 ni last u buat kerja. And x boleh naik flight dah, luar & dlm Msia. Ann terlampau aktif & schedule kerja sgt hectic. Health condition mummy & baby x stabil. 
Huiii, terngiang2 gynae tu cakap. Dia bagi ayat makan dalam punya beb. Kaw2 dia taruk. Haha
She said 'Ann, u pentingkan karier n bisnes u ke or anak 1st child u ni yang if anything happen to dia, x tau lagi u boleh dapat ke x anak'
ERK? *Gulp*
Gila kejam doc ni bagi statemant. Tapi memang betul pon kan? Mmmg patut pon Ann dapat sebijik. *Lekat word ni kat dahi Ann setepek*
So, bila dengar je doc tu ckp, on the spot Ash terus keluarkan kuasa VETO dia sbg husband, kata x pyh sampai end of june, middle of june last buat kerja. duduk rumah jadik REAL HOUSEWIFE!mcm dia x mampu la bla bla and dia bebel2 sorang mcm worry. Reaction Ann? *speeechlessss. tunduk, muka muncungggg ;p*
 
Now, gynae said, Ann kena byk rest, x boleh stress2, utk cover balik selama yg Ann x cukup rehat, tido x cukup, stress, makan kadang x tentu masa. 
 So here I am, job baru apply - Ann si REAL HOUSEWIFE. For 5 months je. Ehehehe
Serius BEST rupanya kerja ni. Ce cube korang apply. x dapat full time, 1 hari full day pon jadik la kan..Hehe

1st day Ann 'kerja' as housewife, Ann kejut Ash pagi2 menggelupur tanya, 'D, today my da jadik housewife. Ape nak kena buat ni? Coz selalu pagi2 Ann dah ada schedule nak buat apa..so ni x de schedule nak refer blurr kjap. *Bangang jugak kan? Hahaha* Then Ash bangun terkebil2 mata dia, amik pen, kertas & his wallet bagi I. Then he said 'Nyah. List down la ape yg awak rasa nak buat, yg masa awak sibuk kerja x dpt buat. Pastu amik la berapa nak dlm wallet tu. Gi shopping2 ke hape ke if bosan kat rumah today'. 
Ann?? 'Ini mimpi kah atau realiti?' Muahaha
GILA x suka ko? Kalo tau best job ni, lama dah Ann apply. Confirm stick to kerja ni. Ahahahaha. 
Now, Ann masih cuba sesuaikan diri dgn 'job' baru ni. Semua house work dah buat, tgh hari dah rasa blurr. Apo den nak buek ni? Sampai alas2 kaki pon Ann dah basuh 2 3 kali. Ape kejadahnya? Hahaha
Tinggal nak blajo masak je blom. Rasa cam self esteem down sebab Ash mmg pandai masak, so dia sgt cerewet. Imagine goreng telur pon dia ada style how to bagi perfect telur tu punye taste & presentation? Dia ingat I ni customer restaurant dia ke? Hahahaha. How i wish dia mcm most of husband2 kat luar yg x tau masak. Kan senang Ann msk je ape, confirm suka.Hehe

So now, hari2 Ann byk membaca tentang baby & pregnancy, surah2 & Al-Qur'an, teman my PIL gi dengar2 ceramah2 agama *percaya x? :)*, shopping, jadik PA Ash utk biz2 dia etc. :)

Oh ya. Ramai suruh Ann upload latest pix Ann. Adehh. Serius Ann x sanggup actually. Comel org kata? GILA ke ape? INI CEBUULATTT nama nya. Hahahaha.
Tapi utk tidak menghampakan korang, sila lah tatap mak buyong bulat ni.
Menangis Ann tengok T______________T 

 latest pix, 17/6/11 makan besar with AMP team @ Segi Seri Steamboat, Shah Alam
ok. bagi intro dulu. Muka dan dada dari tepi ye adik2. Selim kannnn?????


 Hah amik ko. *Apsal x boleh rotate pix???Adeh* Besau tak besau mak buyong?  
Ni baru 5+mth ni dek non. 9mth x tau la cemane ghupe. Haha

 Mak pak fabuyong ;p

With AMP team :) 
Besar kan perut Ann?! Orang kalo tgk perut Ann sume pegang & sure kata, dah tgh tunggu hari ke dik? besar eh perut. org kecik, perut besar. twin ke? dapat kat my fren, ni bukan twin ni, triplet kottt ann. Ann dengar? PITAM.......

Imagine, sekarang Ann dah semput. Jln sikit dah lenguh 1 badan, back pain wajib lah. Dada,perut & bottom part blumba2 naik dengan cemerlangnya. Haha. X sabar nak pantang cepat2 nak bg kurus balik. Gila sadis & sedih tak boleh dah nak berfesyen :( Imagine dulu sume baju XS, now dah M/L. Waaaaa! 
 
Sekian dulu laporan terkini saya ;)
Oh ya. Harap dengan penjelasan pjg lebar ni Ann dapat menjawab soalan kenapa Ann x dpt nak accept any wedding/engagement/baby shower etc job dari July - November. Ann start kerja balik on December 2011 ok :)

Ann x sangka dapat feedback yg sgtttttttt MARVELOUS from peoples about Ann Magnifique Planner Ann akan start reply today quo2 yg dah di email kat AMP. Akan juga cari balik pix2 job yg dah buat n upload kat FB. Di sebab kan permintaan utk pakej2 yg SANGAT TINGGI, Ann mungkin akan fikirkan utk buat pakej2 for b2b. Suka tak??? :) Manyyyy thanks buat all clients yg sudi hire AMP tis year. Thanks yg sudi buat review about us. Juga buat all supporters! Thanks byk2.  

Take care darlings!

21 comments:

iza.rahman said...

welcome back ann!
rindu nye nak bace update pasal mak fabuyong ni :)

hanidatul shatira said...

ann.....seronoknya nak dapat bb dah..doa2 kan hani yek....btw, lawo lagi even buyong2 pon...yg penting hubby sayang...hohohoohhoo

Anonymous said...

ann 5 bulan dah nmpk..sy xnmpak lg dah dekat 6 bulan..baby kecik tp saiz ibu yg naik..huhuhu sedey kene marah ngan nurse!!waaaaa..xsukeee

choclairissa @ intan said...

ann..dari pic nmpk mak buyong tapi kalo ckp baju from XS to M/L...tu pun consider gemox ok!! tu kire normal la~~ pray for me too dear..looking forward to join your club :) ohh do take care..family first dear..

LisaLisut said...

yes Ann.perut u besar.kembar myb?hehe.tp masa i nampak u dr jauh kat masalam tu pn mc dh besar skit dh.(malu nk tegur tkt slh org haha)

ah best gile job baru u.i wish i bole dpt job tu gak.haha tapi pdptn isi rumah tidak membenarkan lg.haha

take care :)

Jan@Afzan said...

Dearie Ann.

Yesss...Jan pun nak apply job baru mcm Ann, huhu. tapi malangnya rejected awai2..haha. Doakan Jan pula ye nak jdi comel mcm ann :D

Tq sebab menceriakan muka Jan dengan senyuman bila membaca cite Ann..sebagaimana Lynda juga menceriakan Jan..

Laaaa... comel pe, twins or triplets??? erk..tapi i think tu normal kot..tgk orang gak.

Jaga diri ann..So, lepas ni update keje AMP lak yee...

Leonora Halim said...

Ann!!!!!!!!!! *hugssssssssssss* hmmm.. best peluk org cebulat... ahhaha...

CikPuan Fara said...

yaeh ann hapdet blog! suka2! heheh. comelnya ann pregnant. msti anak cute macam mak dia jugak nih hehe.

dah scan belom? boy or girl? *kepoh kan?* doakan kite pun akan join mak fabuyong ye ^^

K.I.N.A said...

rindu ann!..jaga baby elok2..mesti comel cm ann..

Anum said...

WELCOME BACK ANN
CUTE SGT2 ANN MENGANDUNG..
TAHNIAH2
ANN JGN LUPA FOLLOW ME BACK

ElyaElmo said...

rasanye anak ann ni kembar la!eheh

hana yoriee said...

ann..hihi..ann comel aje walaupon perut ceeebuuulattt gitu..hahaha..

kita sama lah ann..husben terror memasak..huhu..ada je yg nak dikomplen..serius, goreng telur/ikan pon kadang kena bergaya dlm pinggan..huhuhu..camno ni?

dialicious said...

ha'ah anne..nmpk besar sbb bdn awak tu petite sgt.mesti baby awak comel bam bam nnti.hehe.diah dkt 6bln jd real housewife.mula2 je besttt lama2 bosan kot!haha.mmg betol setiap hari diah cuci alas kaki..cuci toilet seme.nk lpk mcm org lain keje.awal2 dulu shopping gak sikit2 lama2 jd segan nk pakai duit hubby lg.haha

cik senah said...

:) Alolo..comeynyaaa.. lama benaq tak dengaq cerita Ann.. ghupanya..dah tukaq kerjaya nohh.. Ermm..jaga diri baik2 nohh.. dan nikmatilah kerjaya terbaru ini sepuas-puasnya.. dah lama dah kalut pi sana..pi sini..so, la nie.. dok diam2 kat umah na.. cuci p lah alas kaki 4 - 5 kali punn.. hehe.. :) janji Ann happy dan Ash tak risau2 pasai kesihatan dan keselamatan Ann dan baby dlm kandungan.. semua pihak dapat manfaat.. tak gitu..?? :)

p.s : Chek tgk dah hasil kerja AMP utk seorg blogger nie.. lupa lak nama dia.. Tp, mmg bravo lah team AMP..! Tahniahh!!

.:Cik Puan Ann:. said...

iza- tq iza :)

hani - ahahaha. ann suka statement hani ;p hari2 kena doa husband sayang kite forever.hee insyallah. ann pon doakan hani jugak. take care dear :)

anonymous - samala kite.hee ann kena marah sbb last mth naik bukan 1kg,bukan 2kg TAPI 4.6kg!ann plak konpius. mkn x byk mana, x tau nape naik byk sgt.huhu sokay dear, yg penting u n baby sihat :)take care dear!

intan - gila x gemuk? ann tidur kat katil, dah tenggelam tilam tu.hahaha. insyaallah. ann pon doakan intan jugak. yup. family always no 1!

lisa - masalam? when? laaaa, nape x tegur je? heee len kali ternampak, tegur ann k :) u too take care ok!

.:Cik Puan Ann:. said...

jan - ala jan..kalo u dpt apply 1 full day pon ok pe..hehe ann pon doakan utk jan juga...aminnn :) insyaallah, akan update psl AMP nanti :)

leo - leo!!!!!! *peluk jugak lama2* hi hun, bila due? ke dah? sorryyyy..ann sgt dah outdated cerita2 psl bloggers :( *sob sob* leo take care tau...muah2

fara- hi dear. sok baru ann gi check up! can't wait!hehe x sabar nak buat 3d scan tu. nanti ann gtrau boy ke girl k. hehe ann pon doakan fara jugak.aminn :)

kina - hehehe. aminnnnnnnn la kina :)

anum - hi dear. tq dear! take care!

.:Cik Puan Ann:. said...

elya - ahahaha. aminnnnn la hai elya. :)

hana - hahaha. ye ke? tensen kan? skrg, kalo dia nak telur, i bagi siap2 telur, kuali, minyak, senduk suh dia goreng sendiri. ann? tinggal basuh, tlg potong telur tu, makan. hehe

diah - oh eh? tapi tu la.. maybe dah biasa kerja, ann dah start blurr dah ni even x sampai seminggu lagi jadik housewife. hehe tapi tgk list byk lagi ni nak buat ni diah.hehe boleh la ann jumpe nayli! dia pon dah besar, comel bam bam bam dah ann tgk..hehe

kak senah - hi kak!!! how's ur wedding prep? everything's ok? ann doa semoga sume bjalan dgn lancar.aminnn :) betui2 kak. ann pon pikiaq sama ngan akak. ann dok jaga suami ja la nie.hehe ash mmg suka la dia. hari2 balik ghumah awai.. hehe
oh akak da ada tgk kaa AMP work? *blush* tq kak. menjadi kan ann jadik lagi bsemengat utk hasilkan idea2 baru.hehee take care kak!

[ Hanie ] said...

cak ann! :D
wahh lame tak dgr berita, tup2 dah 6 bln!
ngee
elokla, byk2kan rest ye ann, byk betolnye kata dr tu (walaupun kene setepek! :P)
takpe, masih kecik lagi ann tu..org kate, pembawakan budak sentiasa comel :)
take care tau

cik purple said...

u comel sgt bile pregnant...sometimes i pikir kalo terus pregnant bile baru2 kawen..mcm tak best..tp bile tgok baby..hati jadi cair plak..tak sabar nak jd ibu..hahahah.. :) but being a mother mmg sgt best kan??? u jaga diri elok2..dok umah diam2..bace surah yusof, luqman ngan mariam byk2..jga makan..minum soya n susu byk2..jgn mkn fast food..mkn byk kekacang..kismis n kurma..dan 1 lg..hari2 u kena buat addmath or math...baik utk otak baby.. :) hehehe

.:Cik Puan Ann:. said...

hanie : hanie!!!!!!~ *hugs* ur cute daughter mesti dah besar kan?heee aah' kan? kejap je masa berlalu...huhu ok2. mmg akan rest byk2,hehe. take care jugak hanie! :)

cik purple : wau!~ byk info..bagus ni.hehe tq dear. addmath? matilah ann sampai ke mlm x dapat2 jawapan. kalo bab2 duit, ha itu sure ann pandai.my mom said, hari2 kira duit nanti anak sok pandai cari duit byk2.. jgn anak tu pandai mtk duit & claim duit kat mak bapak dia sudah..hahaa

cik senah said...

Ann : Ermm.. tak dak rezeki nak hired AMP for my wedding.. maka, akak step up utk jd WP utk wedding sendiri.. hehe.. hopefully menjadi arr.. meskipun hasilnya tidaklah se"superb" AMP punya outcome.. hehe..

p.s : Doakan wedding preparation akak nie berjalan lancaq nohh.. :) dan akak doakan Ann berbahagia hendaknya..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space