01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Friday, June 24, 2011

6mth check up + INFO about Pusat / Hospital Bersalin @ Shah Alam

Salam Jumaat to all :)

Yesterday Ann pergi check up kat DEMC, Shah Alam. Hee
Senang, dekat.
Alhamdulillah baby sihat, semalam scan tgk position dia mcm tgh sujud. Bagus anak mummy ni. Moga kua sok jadi anak yg soleh la hendaknya. Heee Aminnn :)
Weight dia about 650gram. And.....confirm ya. Bukan twin mahupon triplet. tettttt. Hahaha

Oh ya.
Ann dapat byk email & pm me kat FB tanya psl DEMC.
So I guess some of you tau Ann check up kat DEMC. Ok.
Let me share why Ann choose nak deliver kat DEMC.
1st reason : DEKAT! Penting ok. Hee
Actually, Ann plan mula2 nak kat PCMC (prince court)..Hospital tapi mcm hotel gila ko x suka? Ahaha.
Tapi, CANCEL. Jauh dari Shah Alam. Kalau tersekat dlm jam depan Pavi / federal, mau terberanak dlm keta. Har har haru. Ash x approve :(

Then plan nak deliver kat Hospital Putrajaya. Siap pergi ni direct ke HP tu nak survey. Yg tak tahan, siap kira time dari rumah kat S.Alam to HP, dgn speed 120-140km berapa min sampai. hahaha
paling cepat, if jln smooth, 35min wa cakap lu.
CANCEL. Even nurse2 dia baik2 & peramah :(

So patah balik to the original plan - DEMC.
Every month Ann check up kat DEMC, so far ok la service dia.
Dengar from experiences org2 sekeliling pon situ ok.
Standard la stp hospital ada pro & cons nya.
Sikit2 if ada part yg x best service tu adat la mana2 tempat pon kan.. Ann x kisah sgt.
Overall, ok, puas hati :)  
Ada 4 gynae kat O&G Dept ni. Paling famous, Dr Norleen.
Schedule dia sgt pack sebab dia B.O.D kot kat DEMC.
Tapi standard la, if doc2 famous ni, even kite buat appoinment pon, sure kena tunggu.
So Ann, esp Ash x suka nak dok mnunggu lama sgt coz kerja sendiri bukan boleh amik MC/cuti 1 day.
Ktrg pilih Dr Mazita. Ok la dia.
Cuma yesterday, 1st time Ann buat appt ngan Dr Norleen. Itu pon sebab 1 of my BIL sibuk soh try ngan dia at least sekali. Dr Norleen tu gynae wife dia last 2 yrs ago masa wife dia deliver their twin kat sana :)
Next mth, Ann akan buat 3D Scan + check up ngan doc lain. Yg pelik, 1 je gynae yg tau buat complete 3d scan tu; Dr Fairuz Ashikin. So kesimpulannya. macam sume gynae Ann try. Haha

Delivery Package - Normal x silap dlm RM2500 - 3000+
Ceaser mahal sikit la. Dlm RM3500 onwards (if not mistaken)
Antenatal class pon dia ada. RM100 per couple.  Next mth maybe Ann join :)
Hopefully masa Ann deliver nanti, semua akan berjalan dengan lancar & meninggalkan sweet memory sepanjang deliver kat sana. Aminnnnn :)
Info :
Darul Ehsan Medical Centre Specialist Hospital (DEMC) 

No 4, Jln Ikhtisas, Seksyen 14, 40000 Shah Alam
03-5515 1888

Delivery Package (CLICK HERE) 
 Obsteterics & Gynaecology Specialists (CLICK HERE)
Antenatal class (CLICK HERE)


Selain drpd DEMC, let me share with you some of tempat bersalin kat Shah Alam, esp for 1st time m2b.
Sorry la ya. Ann buat survey yg kat Shah Alam jek coz mmg nak deliver kat Shah Alam.

Pusat & Hospital Bersalin di Shah Alam 

2. Shah Alam Specialist Hospital (SALAM)
No. 2-14, Jalan Nelayan 19/B, Seksyen 19, Shah Alam
03-5548 5161 

3. KPJ Selangor Medical Centre
Lot 1, Jalan Singa 20/1,
Section 20,
40300 Shah Alam
03 55431111

4. Pusat Perubatan & Bersalin UMRA
No. 18, Jalan Bola Tampar 13/14,
Section 13,
40000 Shah Alam
03-5518 4319
Actually ada byk lagi, cam klinik/ poliklinik bersalin tapi yg 4 ni yg well known la.
Last but not least,

mak buyong 6mth ;)
Ce teka ce teka, baby boy ke girl?
Ada org pandai teka perut, based on shape perut tau boy ke girl. Hee
Ann nak girl, sebab nanti boleh share brg2 pink Ann. Beli hairband pink utk dia, tapi mommy dia pakai dulu. Boley? Hehe
Ash nak boy, sebab boleh ikut dia ke mana2, boleh ajar dia ttg biz. Ado?
Tapi kitrg x kisah pon jantina ape..mana2 pon sama je, yg penting baby sihat & selamat, aminnnnn :)
Ptg ni, Ann join Breastfeed Talk organized by Klinik Kesihatan Seksyen 7. Heee
Mintak2 best talk dia ;p
Happy weekend folks!
Muah2!xx 

15 comments:

MyRule said...

I deliver kan Ammar kat SALAM. Sgt memuaskan hati. Normal hanya dalam 2K je.. :p

Amalina said...

i do my check up kat demc jugak..dgn dr norleen =)
if im not mistaken..utk c-zer, price starts from 8k..klu emergency c-zer 10k..huhu
antenatal class kat demc best, i ade buat review about it kat my blog =)

~YUN~ said...

yun nk teke boboylaa,sbb nmpk perut ann tajam,hehe!

take care dear.. =)

Ainul said...

ainul pun deliver kt DEMC dgn Dr Zamri.Paed Dr Fadzilah.dulu czer kena RM6500. service best.puas hati la..

misha.w said...

makin comel mak buyong ann ni.

btw, i teka baby girl! yayy! :)

choclairissa @ intan said...

i teke boy..betul x?hahaha tapi boy ke girl ok ajer..janji semuanya sihat n selamat kn ann? :)

LisaLisut said...

hmm org kata bujur ke dpn boy.malu2 skit tak muncung = girl.tatau la kebenarannye.hahah. whatever it is.semoga sihat dan slmt k.thanks for sharing pasal pakej2 tu ann :)

♥♥relyza♥♥ said...

alaaa tomey nye mommy ni. ann jaga diri n kandungan elok2. moga semuanya jalan lancar. tak sabar nak tgk ann/ash jr.

amElyn said...

sexsited betul tengok perut u besar!!!
i tot its twin!! =)
hehe. i 6 months pregnant jugak.
my belly kecik jer. ramai orang tak perasan.. hihi
sabar jelah. i pun baru survey2 private hosp. belum buat review lagi. =)

.:Cik Puan Ann:. said...

myrule : Oh ye ke?? great! huk2... kalo ann tau awal, sure ann dah gi SALAM dulu. ammar cute!! :)

amalina - cser 8k????OMG! *PITAM* ann doa la byk2 moga normal bersalin nanti.. insya allah aminnnnn :)

yun - ramai jugak teka it's boy sebab perut ke depan...hehe nanti ann gtau..jeng3x

ainul : oh ye ke?! ann slh bg info nih..haha puas hati eh? moga ann pon nanti puas hati :)

misha - ehehehe. ann x sabar nak tau! hehe

.:Cik Puan Ann:. said...

intan - haah intan :)aminnnn semuanya selamat aja nanti :)

lisa - malu2 sikit x muncung? cemana tu? *blurr jap* ahhahaha. aminnnn :)

relyza - ann pon x sabar dear! bila u ckp camtu, ann jadik dah cuak camne nak bersalin nanti.hehe :)

amelyn - ehehe. oh ye ke? slmt 'menyesurvey' :)take care dear!

Anonymous said...

kat SALAM best. sgt puas hati :)

Jiejah @ Iza said...

akak pun dgn dr mazita ..best sgt.
c-zer 6k++ .

Anonymous said...

HI...SAYA STAFF DEMC :) THANKS FOR THE REVIEW REGARDING DEMC SERVICE, ANY UNSATISFIED ON OUR SERVICE PLS DO DROP UR COMMENT TO US MAKE IMPROVEMENT TO OUR SERVICE..THANKS FOR CHOOSING DEMC...

;)

Xiet_Enigma said...

Salam sis,
I tgh servey2 ni,nk bsalin kat DEMC.tp tak tau nk pilih gynea n paed.

i nak tanya Dr fairuz ashikin tu ok tak? peramah, informative and lembut tak orangnya? I ingat nak try dia. tp antr dia ngn Dr.mazita mana ok ye? since u ada experience ngn semua gynea wanita, hehe...

bukan ke kalau kita checkp up kita akn maintain doc yg sama. tp mcmner u bolh rasa semua ye?

thank you in advance you ur help ye sis :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space