01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Saturday, December 26, 2009

Boxing Day in S'pore~

Yes!!~ it's shopppingggg tiiimeee girls!!let's!hehe..

Owh..totally exhausted! back pain+knee & leg pain..ni kira free PACKAGE dlm acara shopping saya today..wakkaka.

MISSION kali ni: Hantaran Huntings

Tis time my lil bro & sis teman me&Ash to S'pore..alang2 kat JB..saje gatal nak gi S'pore..as usual we went to Orchard Road..the 'heaven place' for shopaholic like ME!*damn!ngabeskan duit je tau*haha..& this entry specially to my friend frm Aussie, Sya yg mau sy post how to drive frm JB & shop till her drop @ Orchard Road sbb dia nak gi sana tis week skali celeb NY di sana.*Sya, currency now $2.47!hamek ko!*haha.

@Custom Clearance
Notes to 1st timer M'sia tourist: Nak masuk S'pore > Passport, IC, white card, photostat geran kereta for autopass card purpose needed. Nak keluar from S'pore > Touch & Go Card needed.

Car Park
We parked our car @ Far East Plaza area..1st thing to do : beli ticket parking coupon..

A&A TIPS.TRICK : If korang nak drive frm Malaysia,esp frm JB to S'pore..make sure apply autopass..kalo yg nak b'jimat spt saya..silalah cari public car park @ Orchard Road area hehe..tapi b'janggut la jugak kan nak tunggu..tgk luck.then don't forget to buy car park coupon..kat 7E banyak. senang beli je coupon yg $1 per hour,if x silap red colour coupon. tempat2 selain public car park, kne guna autopass card tapi mahal!normally $2-$2.60 per hour..then budget time brapa lama nak shopping smpai patah kaki di situ..tros letak banyak skali coupon tuh.jgn mcm kitorg, patah balik ke kereta 3-4 kali sbb nak ltak brg2 yg dah shopping & ltak coupon baru..takut kne saman punya psl.sbb diaorg very ON TIME bab2 saman nih.heh!

S'pore Official Map / GPS
I slalu pastikan kalo gi country mana2 msti standy by map in handbag..in case sesat ke kan..memandangkan I sgt yg hampeh bab tgk map*tgk sampai kepala teleng pon x paham2,*haha*maka i guna GPS sajoh..owh..Garmin!I love u! :)

A&A TIPS.TRICK : kalo nak map, X payah BELI map2 nih..m'bazir..korang amik jer kat dlm shopping malls..S'pore official map & segala jenis brochure ada..mcm2 ada..kalo kat ION Orchard ada pelbagai jenis brochure..FREE je!jimat kan??kan? :)
kalo GPS pulak..slalunya MAXIS x brapa nak strong la signal dia..kejap2 'lost satellite reception'..kalo CELCOM normally OK.

Shopping malls @ Orchard Road
Byk gler..spanjang2 jalan tuh sume shopping malls..tinggal larat x larat je nak jln. click here!

Let's take a look on few shopping malls yg I smpat snap.. :)

Ion Orchard





Ngee Ann City



Mandarin Gallery



Tangs Plaza




**ouh..I sgt suka Tangs nih!!Suka sgt deco dia..esp kat luar shopping mall nih..superbbb~ rasa cam kat dlm cerita2 fairytale..malam sgt cantik!!hehe..maka haruslah shopping di situ**

Takashimaya





Wisma Atria.
I suka shopping kat sini..terbaik!!!~*malangnya round-3 shopping dah penat.x de mood dah nak tgk boutique2 & take pix..dah byk sgt smpai nak muntah!haha*

some pix yg di snap kat spanjang jln tuh masa round 1&2 shopping..round 3 dah x larat nak amik pix..



















A&A TIPS.TRICK : cam biasa la..
Dun wear high heels!*selipar sudah..haha*
No handbags *bawak yg penting2 je & pakai sling bag ke..x pon bawak document penting & simpan dlm poket.snang cite! :)
Kpd yg detail & calculus spt saya silalah bawa cute calculator utk comparison $ thingy...*kalo nak tau bab nih Ash sgt x suka I camni..he said :pening, tuh pon nak detail sgt..noted!I need to change!haha*

F&B

A&A TIPS.TRICK : Bab nih kena tepuk dada tanya selera..nak jimat?hahaha,kpd shopaholic : silalah makan berat di JB before btolak ke S'pore.then if kat S'pore lapar lagi semasa b'jalan..sape nak diet : tahan lapar!minum air je!bakar kalori nih..huahua, org2 spt sy yg nak mengunyah je keje : makan la ringan2 such as Bread&Talk, Dunkin Donut,7 E etc la...rugi makan mahal2 kat Spore..nak buat pe kan?baik $$ tuh shopping!haha..sampai JB makan la puas2! :)

Kesudahannya..

My Barang Hantaran MISSION : Accomplished CEH! Unaccomplished! Sebab?

Mostly designer brand toooooo pricey compared to Msia..baik beli kat Pavilion je.. beza RM1K++ kott..lupakan! last2, $$$ tuh habis kat diri sendiri je..brand2 yg bukan A class designer SALE up to 70-80%..mmg tbaikkkk punye! lagi murah dr Msia..tgk brand la.

Anyway, hati saya b'bunga riang sikit sebab : Setelah kecewa byk boutique pergi x jumpe2 colour & design cam idaman kalbu,Thank God, finally, I found my Dream Shoes for my Solemnization.THIS IS IT!! *Yabeedabedooo!*

11 comments:

jarjar said...

seronoknye tgk u bershopping!!
my cuz told me that they're having pameran pengantin kat sana now till end of year...tapi sedih cos maybe i x sempat pergi cos i'll only be in Spore on new year :(

Nariko said...

oh.. miss my shopping for hantaran last time. mmg boleh kata every mall kitorg raid last year.. hehe.. best kan

NahWaL said...

wow anne, santek la kasot uuu! my fiance pon pergi sana, gile dah dia tengok sale. haha. do u know when it ends?

Cik Belle said...

oh my, ur shoes super lawa ok.. hikhik. ann, what brand yg beza sampai 1k++ tuh? previously, i mcm planned nak beli kat s'pore.. better beli kat pav je ek?

.:ANN512:. said...

jarjar : owh..i tau gak..ingat nak pegi..tapi dah syok sgt sopping jadi lupe!hahaha..sokay dear..x de rezeki kan..maybe ada hikmahnya.. hehe..btw ur dewan kat spore nice la..i suka :)

nariko : btol3x!~ sgt best & cam nak patah pinggang bwk beg2 sopping yg byk..3-4 kali la patah balik keta..tapi i x dapat sume la barang hantaran kat sana..ada yg I dah aim nak beli but too pricey compared to Msia.. :(

.:ANN512:. said...

nahwal : hehe..tq2.. :) kalo u nak tau I bukan shoesholic..tapi ni 1st time I pegi all shoes boutique nak cari for my wedding x jumpe2 & once I saw this shoes & my heart said : this is it!i tros bayar x cite byk.brg2 shopping lain sume i x de la nak belek2 kat umah..tang kasut nih sampai belek byk kali sampai my mum ckp : bwk la tido kasut tuh,,peluk sampai ari nikah kang..hahaha..

owh..btw if am not mistaken till this NY.. tapi kan nahwal,if u r looking for brg2 yg ada size..paham2la ble ada sale nih..some boutique still ada size,some x de dah..tgk la brg & brand pe yg u nak. :)

happy sopping!~

.:ANN512:. said...

cik belle.. tq2 :) when u wanna go to s'pore?

if nak shopping sakan, i suggest x-mas time la..plus ada boxing day kan..berbaloi-baloi..hikhik
if nak beli brg2 hantaran..depends on what brand & ur budget..if let say brand yg belle nak ada kat KL like klcc & pavilion..$$ diff x byk pon..even ada sale plus minus tax lbey kurang sama je..tu yg i ckp baik beli kat pav jer..haha.if nak merasa bli di spore..bley je belle..nama pon jln2 kan..hehe

but if belle nak brand2 super A class designer cam Christian Louboutin & sekaum dgannya tuh I suggest gi la S'pore.. :) x yah gi jejauh kat London kan..coz everything ada..just name it!

selamat bershopping cik belle~

AmyMizzunderstood said...

nice shoes babe!

[ Hanie ] said...

haaa. pokok krismas ferroroche tu sgt menyentap hati! haha kalau la bende tu betul2 real, harus curi satu :D

wah nice shoe!! bole praktis jln mulai skrang dgn kasut itu yer ;)

MyRule said...

Bestnyer... boleh shopping sampai tergolek2..hehehe

.:ANN512:. said...

amy: tq2! :)

hanie : i try nak curi..tapi tak buley..i tak kuat nak cabut even satu ketul!haha..ow.harus practice hari2 ni dgn kasut tu..kahkah

myrule: aah..sampai sait pinggang!haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space