01.10.2010

Daisypath Anniversary tickers

Our RR :)

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 29, 2009

KEJUTAN di malam 5 Syawal !!!!~

Mak Ann: Camne Nurul (Nama panggilan Ann di kalangan family) ?
Ayah Ann: Camne Lun ( or Lulun..Nama panggilan ayah Ann kpd Ann) ?
Ann: Errr...S.P.E.E.C.H.L.E.S.S.....


Hoho..itu adalah 1st word yg keluar dari mulut aku..aku-sgt-terkedu+terkesima+terkejut+segala terrr la..haha

Kenapa?
Hari raya ke-5 Ash 1 family dtg beraya kat umah parents aku di JB..huii..ramai gak aa..family dorang je adala 20++..huhu..dorang g bercuti kat Tioman *ape daa..org sibuk beraya dorg bercuti..rugi x de kampung..huhu* then balik from Tioman, dorang sume tros ke JB.. 4-5 kereta gak la dorg tuh..kitorg 1 family pon bertungkus lumus masak & my dad selaku Chef Besar di umah kami yg masak & mengeluarkan sgala resepi di kpala..kami yg pompuan 3 org tulung tgk & prepare benda2 lain..haha..

Time tggu dorg sampai hati aku da start rase lain macam..berdebar2 pon ada..nak kata 1st time..da byk kali gak dorg dtg..hmm..mmg x sdap ati..tapi aku sedapkan je la..huhu

Sesudah sampai, lpas dorg da makan sume..*time ni kitorg da pnat..coz family kitorg x ramai,skali org dtg ramai..pnat gak aa serve tetamu2 kann..hehe*

Then,tetiba my future M-I-L panggil ke dinner table..aku dr dapur dah rase nerveous laen macam..coz nampak mak, Ash, Abg Zaqi (my future B-I-L yg sulung), Kak Zai (Abg Zaqi's wife) & of coz future M-I-L..Jeng3x

Abg Zaqi (AZ) : Nurul..mak nih haa ada hajat..sebelum gi haji katanya..*tersenyum2 sumbing kat aku*
Ann (N) : Hmm..ape? *x keruan dah,hoho*
Mak Ash (FMIL) : Nih..mak ingat..sebelum mak pegi haji..mak nak la tgk korang kawen dulu..snang hati mak..x de benda dah nak pikir2 lagi..x de benda pending lagi..
N : Huh? *ke-blur-an* Hmm..mak nak pegi haji bile?
FMIL : Tahun ni la..
N: Tahun ni??Da dapat tarikh ke?
FMIL : Blom..tapi dah boleh agak..Insya-Allah la..coz Tabung Haji da panggil kursus Perdana..kira kursus last b4 gi haji la..
N: Oww..so? kahwin?x paham la mak.. *padahal dah dup-dap-dup-dap ni*
AZ: Mak ni haa nak korang nikah dulu b4 mak gi haji..kira permintaan mak la nih..kiranya dlm masa terdekat ni la..then mak balik haji nanti baru buat kendurinya (sanding & tandang).. kire ni NIKAH GANTUNG laa..
N: HUH???? Nikah Gantung??? Bila cadang nak nikah tuh? *Berpeluh2 dah..*
FMIL : Kalau boleh mak nak bulan depan la..nikah bulan dpan.. dlm tgh bulan..
N: Huh??? BULAN DPAN???? Cepatnya!! Mane sempat mak..nape x cakap awal2 mak..at least 3-4 months before ke? Nih cpat sgt..byk benda nak setel nih..*Terasa berpinar skjap*
AZ: Ala..duit ada bukan x de..beli je sume yg ready-made..pilih colour mane korang suka..settle..
Ash : Mane sempat bang..apsal korang x cakap dulu kat aku..ni tetiba je..ish..

Time nih Ash discuss ngan mak dia & AZ..my mum & Kak Zai mencelah2..Aku?? Diam x terkata..aku plak cam x sangka mak Ash nak cakap camtuh..slalu dia cool & sporting gle..nih tetibe laen macam..aku plak x sdap ati..takut jadi pape kat mak..*aishh..simpang 44!*

Di pendekkan crite..

Kak Zai : Camnila mak..Zai rase biarlah dorang berdua ni discuss dulu..dorg pon x tau benda nih..or kita cari date dlm raye discuss properly between 2 pihak..time nih x sesuai..kite pon plan asalnya kan nak braya je umah nurul nih..
FMIL : Emm..okeylah..Balik KL kite plan la camne kan..
Sume setuju..

Ash&Ann tros keluar ke taman di dpan umah..kelakar gle muka Ash time nih..patut aku snap pic dia..haha..aku dah cool jap la time nih..dia..KUSUT GILE!~ Terkejut la katakan..

Malam tuh kitorg x boleh tido ok!hahaha..Camne nih?October dpan nak kena nikah..sume lom ready lagi..kursus kawen pon x gi lagi..mintak2 x jadi..huhu

Esoknya..kitorg calling2 la pikir camne..aku still kat JB..Ash dah sampai kat KL..dia x de mood langsung nak bual2..then tgh risau2+kebuntuan,ptg tuh aku call lagi Ash x dapat..CELCOM buat hal!!!! x silap cam d whole day till besoknya x dapat call dia..

Then Ash call aku & cakap dia kat CAMERON HIGHLAND..
N : WHAT????U kat cameron??bukan baru balik dr tioman-jb-kl-then?cameron?
Ash: Aah..baru sampai..
N: Abg! Org dok risau2 pasal nak kena nikah gantung nih awak sonok plak g jejalan..ish abg nih..
Ash : Mak yg ajak la..mula2 abg x nak gi..x de mood..tapi mak yg paksa gi..agaknya dia tgk abg stress..tros dia cakap nanti2 la pikir..mak cakap je..relax la..x dapat bln dpan x pe la..jom la..sume pon nak ikut nih..
N? Huh?? *Huh lagi..haha* Biar betul.. mak cakap camtuh ke? Aisey..buat cuak la..
Ash : Ye..i pon terkejut..mlm nih u boleh tido la..haha

Boleh x??Sabo je la..Kalo korang kat tempat aku camne? Sekarang perasaan aku:
Geram+bengong jap+termenung+gelihati+nervous+mcm2 la..
hahahaha~

2 comments:

.:ANN512:. said...

Nasib baik x kena nikah gantung!hoho~
Pheww~

OUR SECRET BUSANA said...

Nikah gantung..ramai b2b taknak..hehehhe..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Blog Template by YummyLolly.com - Sponsored by Free Web Space