Press

No matter where you are and what you look like. Create your own style.Let it be unique for yourself and yet identifiable for others.
The creation begins deep by yourself. Be inspired in my world and give your life an extra boost. So show yourself more and just be you ♥

Virtual Gender Reveal Party for baby #3

by - 2:41 PM

بسم الله الرحمن الرحيم 

Dear baby #3,

THE PLAN
Masa PKP 2.0 baru2 ni mommy ajak daddy plan buat a simple Virtual Gender Reveal Party for abg RR and kakak AA. 
Since tak boleh ke mana2, and hari2 dorang tanya baby ni girl ke boy, mommy rasa it's time lah to share the good news with abg & kakak hehe 
Suppose plan asal, mommy daddy nak surprise kan abang kakak masa kamu lahir nanti hehe 
Yang abang nak boy, yang kakak nak girl. Acaner tu? Kakak hari2 doa nak twin 1 girl 1 boy Hahaha pening mommy daddy😅 

THE VENUE
Since PKP, kita buat DIY kat rumah sajoh haha daddy kata since it's your party, so kita buat kat new baby room hehe Later mommy cite pasal bilik kamu ni dalam entry lain sebab special hehe

THE BTS
Since mengandung kali ni mommy 1st time rasa tak larat manjang (faktor umur kot haha) maka abang kakak daddy tak bagi mommy buat apa2 and dorang yang buat everything decor sume hehe mommy jadi supervisor sajoh haha ikut KPI OCD mommy memang tak berapa nak lepas lah haha tapi deep down, mommy sangat sangat appreciate time and effort yang abang kakak daddy buat utk kamu baby #3 😚 
Behind the scene malam before party hehe it was fun! 
So happy mommy tengok 3 anak beranak ni buat belon hahaha 



THE DAY
Pagi2 semua dah excited bersiap. Macam la nak pergi berjalan. Padahal 4 orang je pon takde guest 😆 Kakak banyak kali tanya kenapa takde orang datang, pening mommy explain byk kali PKP MCO orang tak boleh datang covid2 ni hahaha adoi. 
Theme utk gender reveal party kamu is white, pink & blue
Team boy pakai white blue & team girl pakai white pink. 
Gitewwww.

Family JB dah standby tunggu depan hp laptop memasing then kita buat video call. 
Rindu sangat sangat family kita kat JB. 
Almost setahun dah tak jumpa since PKP1.0 huhu 
Kira ni 1st time mommy pregnant tak jumpa family kita dari start mengandung sampai bersalin dorang tak jumpa mommy pregnant, tau2 nanti dorang jumpa kamu masa dah lahir huhu 
Nasib sempat atok nenek datang jumpa kita sekali before PKP2.0 start haritu. 
Syukur alhamdulillah.

Pengalaman yang baru untuk family kita sebab 1st time buat online party time covid ni hahaha 
Reality nya struggle gilaaa nak setup video, angle etc sume. 
Dengan abang kakak kamu yang tak reti dok diam haha haruuuu
Eh memang tak kuasa lah mommy nak edit2 bagai sebab mommy tak larat nak diri lama2 haha 


BOY OR GIRL?


Tadaaaaa! It's a GIRL! 

Kakak happy gila dia win hahaha but abang pon happy je bila dengar kamu girl. 
Cuma yang mommy tak tahan tu dia siap berdoa biar lah kamu girl yang jenis aktif bukan jenis princess2 'meleweh'  macam kakak AA sebab abang tak larat nak layan girl mengada2 ni katanya hahaha

Love hate relationship.

Hari2 bergaduh pastu sayang balik, gaduh - baik. REPEAT haha 
Abang kamu sejenis suka menyakat kakak all the time. 
Kakak pulak jenis high pitch and slowww mo manja, asyik mengadu je kerja haha


Tengok ni abang menyakat kakak haih sempat je diaa hahaha


Tq abang the photographer hehe Mommy at 28 weeks time ni.


It's you syg baby #3. 
7 months pregnant kan kamu time ni.
SO BIGGGG perut mommy, apa lah kamu makan dikk haha 😀 


And lepas habis video call with JB family, abang kakak excited and gigih ya tengah2 hari buta pergi 15 rumah distribute pulut kuning and balloon to neighbours kita. Hehe 
Each rumah dapat white balloon & pulut kuning. They have to cucuk the balloon to see the confetti, blue ke pink hehe


Pulut kuning for Shah Alam family & neighbours. 
Utk yang muslim, mommy selit kan doa untuk mereka doa and amin kan moga di permudah kan urusan mommy and kamu and for non muslim, lain sikit lah doa nya hehe
Alhamdulillah, mommy feel so blessed kita di kurnia kan jiran2 yang rapat, care and dah anggap macam family. Nanti kamu jumpa dorang k.




Cake and desserts. 
Since takde guest, kita makan sendiri je berempat HAHAHA 😆




Last but not least. US #ashannfamily 💓
Daddy mommy abang kakak and Garfield LOVE you soooo much sayang. 
Kakak abang happy sangat and we can't wait to see you! 😊


NEXT.
It's time for name hunting! 
RR - AA - RA or AR? 
Kamu suka mana satu? Hehehe 
Moga kamu terus sihat membesar kat dalam perut mommy. See u soon syg!



With love,

Mommy 





You May Also Like

0 comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...